Trauma & Casualty Care - Emergency

First aid

First Aid Trauma and Casualty Care - Emergency

FTACC - E: is een dynamisch, boeiend en effectief EHBO-programma, ontwikkeld door vooraanstaande zorgprofessionals voor de hulpdiensten, de industrie en eerstehulpverleners.

Het voldoet aan en overtreft de Health and Safety Executive (HSE)-normen en is relevanter voor de huidige werkplek in vergelijking met bestaande cursussen.

Het hanteert een innovatieve aanpak die ervoor zorgt dat vaardigheden en kennis behouden blijven, en schetst een duidelijke gedragslijn die zorgt voor betere resultaten voor de patiënt.

FTACC is een door Qualsafe geaccrediteerde cursus die voldoet aan de richtlijnen van de faculteit Pre-hospital Care (FPHC), Pre-hospital Emergency Medicine (PHEM) niveau B van The Royal College of Surgeons Edinburgh en is gelijk aan First Aid at Work (FAW).

De QA Level 3 Award in First Aid Trauma and Casualty Care (FTACC) (RQF) maakt deel uit van een Integrated Emergency Care Program (IECP) ontwikkeld door de ATACC Group om naadloos te verlopen van basis- tot geavanceerde medische en reddingstraining.

 

Het doel van deze kwalificatie is om de leerling voor te bereiden op het ontwikkelen van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om de rol van eerstehulpverlener op de werkplek op zich te nemen of als doorgroei naar andere rollen of kwalificaties.

De rol van een EHBO-er is om lichte verwondingen te behandelen, levens te redden en hulp in te roepen. Dit kan een enorme verantwoordelijkheid zijn die een kalme maar effectieve reactie vereist, vaak in stressvolle situaties.

FTACC omvat het volgende:

 • Rol en verantwoordelijkheden van een EHBO-er
 • Infectiepreventie en -bestrijding
 • Roep om hulp
 • Scène beoordeling
 • Veilige aanpak
 • Slachtoffer beoordeling
 • Kleine bloedingen en verwondingen
 • Interne en externe bloeding
 • Onbewust slachtoffer met ademhaling
 • Slachtoffer zonder teken van leven
 • Milde en ernstige verstikking
 • Beroerte
 • Kleine brandwonden en brandwonden
 • Overdracht aan ambulance
 • Rapportageprocedures

75,00 per persoon 

Dit is inclusief lesmaterialen, theorie /praktijk examen, certificaat en pasje.

Cursisten moeten op de eerste dag van de training minimaal 14 jaar oud zijn.

Eerdere ervaring met EHBO-opleiding is wenselijk.

Er zijn geen andere formele toelatingseisen, maar om te profiteren van het leren adviseren we dat leerlingen minimaal:

Niveau 1 in lezen en schrijven, rekenen of equivalent

1 dag (8 uur): equivalent EHBO op het werk 

Succesvolle kandidaten ontvangen een internationaal erkend QNUK Level 3 Award certificering in First Aid Trauma and Casualty – Emergency (FTACC – E) (RQF)

Deze kwalificatie is geldig voor een periode van 3 jaar.

De cursist moet de kwalificatie met succes opnieuw afleggen op of voor de vervaldatum van het certificaat om gekwalificeerd te blijven.

Cursus Samenvatting
All-in-One Solution
Het voldoet aan en overtreft de Health and Safety Executive (HSE)-normen en is relevanter voor de huidige werkplek in vergelijking met bestaande cursussen. Het hanteert een innovatieve aanpak die ervoor zorgt dat vaardigheden en kennis behouden blijven, en schetst een duidelijke gedragslijn die zorgt voor betere resultaten voor de patiënt. FTACC is een door Qualsafe geaccrediteerde cursus die voldoet aan de richtlijnen van de faculteit Pre-hospital Care (FPHC), Pre-hospital Emergency Medicine (PHEM) niveau B van The Royal College of Surgeons Edinburgh en is gelijk aan First Aid at Work (FAW).
Learn More
Integrated Emergency Care Program
Advanced Tools
Integrated Emergency Care Program De QA Level 3 Award in First Aid Trauma and Casualty Care (FTACC) (RQF) maakt deel uit van een Integrated Emergency Care Program (IECP) ontwikkeld door de ATACC Group om naadloos te verlopen van basis- tot geavanceerde medische en reddingstraining. voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis iste
Learn More
Cursus doelstelling
Nonstop Updates
Het doel van deze kwalificatie is om de leerling voor te bereiden op het ontwikkelen van de vaardigheden en kennis die nodig zijn om de rol van eerstehulpverlener op de werkplek op zich te nemen of als doorgroei naar andere rollen of kwalificaties. De rol van een EHBO-er is om lichte verwondingen te behandelen, levens te redden en hulp in te roepen. Dit kan een enorme verantwoordelijkheid zijn die een kalme maar effectieve reactie vereist, vaak in stressvolle situaties.
Learn More
Cursus inhoud
24/7 Dedicated Support
FTACC omvat het volgende: - Rol en verantwoordelijkheden van een EHBO-er - Infectiepreventie en -bestrijding - Roep om hulp - Scène beoordeling - Veilige aanpak - Slachtoffer beoordeling - Kleine bloedingen en verwondingen - Interne en externe bloeding - Onbewust slachtoffer met ademhaling - Slachtoffer zonder teken van leven - Milde en ernstige verstikking - Beroerte - Kleine brandwonden en brandwonden - Overdracht aan ambulance - Rapportageprocedures
Learn More
Kosten
Lorem ipsum
75,00 per persoon Dit is inclusief lesmaterialen, theorie /praktijk examen, certificaat en pasje.
Learn More
Aanmeldingsvoorwaarden
Lorem ipsum
Cursisten moeten op de eerste dag van de training minimaal 14 jaar oud zijn. Eerdere ervaring met EHBO-opleiding is wenselijk. Er zijn geen andere formele toelatingseisen, maar om te profiteren van het leren adviseren we dat leerlingen minimaal: Niveau 1 in lezen en schrijven, rekenen of equivalent
Learn More
Cursusduur
Lorem ipsum
1 dag (8 uur): equivalent EHBO op het werk
Learn More
Certificering
Lorem ipsum
Succesvolle kandidaten ontvangen een internationaal erkend QNUK Level 3 Award certificering in First Aid Trauma and Casualty – Emergency (FTACC – E) (RQF)
Learn More
Geldigheid
Lorem ipsum
Deze kwalificatie is geldig voor een periode van 3 jaar. De cursist moet de kwalificatie met succes opnieuw afleggen op of voor de vervaldatum van het certificaat om gekwalificeerd te blijven.
Learn More